Δραστηριότητες

Θεατρικό παιχνίδι

Θεατρικό παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία βιωματική δραστηριότητα όπου τα παιδιά μέσα από την μίμηση, την κίνηση, την μουσική εκφράζονται και επικοινωνούν με έναν διαφορετικό τρόπο, εκφράζονται δημιουργικά ενισχύοντας έτσι την σκέψη τους, τα συναισθήματά τους και τη φαντασία τους.

Η συμμετοχή στο θεατρικό παιχνίδι βοηθάει τα παιδιά

  • Να έρχονται ‘’σε γνωριμία’’ με καταστάσεις από την καθημερινότητά τους, μαθαίνοντας να βρίσκουν λύση μόνα τους σε ότι τους απασχολεί. Μέσα από την δημιουργία μιας ιστορίας- παραμυθιού σταδιακά συνειδητοποιούν τα όρια της φαντασίας και του πραγματικού. 

  • Αναπτύσσουν διάφορες ικανότητες όπως κοινωνικότητα, σεβασμός, δημιουργικότητα, αίσθημα ευθύνης, συνεργασία, πρωτοβουλία

  • Καταφέρνουν να επικοινωνούν, να μοιράζονται, να καταλαβαίνουν τον εαυτό τους και τους άλλους

  • Αναπτύσσουν την δυνατότητα της έκφρασης και του ελέγχου των συναισθημάτων τους και της συμπεριφοράς τους

  • Διασκεδάζουν ενώ παράλληλα αναπτύσσονται συναισθηματικά, αισθητικά και γλωσσικά, εκτονώνονται ψυχικά και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους

Σκοπός του θεατρικού παιχνιδιού είναι μέσα από ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης, σωματικής έκφρασης, παντομίμα και δραματοποίηση, να βοηθήσει τα παιδιά να οργανώσουν και να εξωτερικεύσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, ιδέες και συναισθήματα. Θα γνωρίσουν πρώτα τον εαυτό τους [αυτογνωσία] μέσα στην ομάδα και θα μάθουν να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά με τα υπόλοιπα παιδιά.

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!