Δραστηριότητες

Κινητική και δημιουργική έκφραση-χορός-μουσικοκινητική

Κινητική και δημιουργική έκφραση-χορός-μουσικοκινητική

Τα παιδιά από πολύ νωρίς έχουν τάση και την ανάγκη να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσω της κίνησης. Αυτό είναι εμφανές από τις αυθόρμητες χορευτικές κινήσεις που κάνουν όταν βιώνουν κάποια θετικά συναισθήματα.

Η κινητική δημιουργική έκφραση αποτελεί για τα παιδιά μία από τις μεγαλύτερες πηγές απελευθέρωσης ενέργειας, καθώς καλύπτουν την ανάγκη που αισθάνονται για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους και θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη πιο αφηρημένων ιδεών και σύνθετων δεξιοτήτων.

Μέσα από τον χορό το παιδί διδάσκεται βασικά μαθήματα για τη ζωή, όπως το να ‘’παίρνει σειρά’’, να μοιράζεται, να ευθυγραμμίζεται με τα άλλα παιδιά, να ακολουθεί οδηγίες, να επαναλαμβάνει, ενώ το βοηθά να ανακαλύψει και την καλλιτεχνική του πλευρά μέσα από δημιουργικές κινήσεις και ασκήσεις φαντασίας. O χορός γίνεται γυμναστική, η γυμναστική γίνεται παιχνίδι και μέσα από αυτόν τον συνδυασμό μαθαίνουμε χορευτικές κινήσεις όπως hip hop, Zumba κα.

Η αξία της μουσικοκινητικής αγωγής είναι απεριόριστη και προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το παιδί. Τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους εφοδιασμένα με ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο χτίζεται η αυτοπεποίθησή τους, ιδιαίτερα στα πιο ντροπαλά παιδιά. Πάνω από όλα όμως, προσφέρει πραγματική ευχαρίστηση μέσα από το άκουσμα μιας μελωδίας ή τη χαρά σαν αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας. Στόχος της μουσικοκινητικής αγωγής είναι να αποκτήσουν τα παιδιά την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, ρυθμική αντίληψη και μουσική μνήμη, να γνωρίσουν το σώμα τους, να αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους και την φαντασία τους.

 

Μέσα των διαφόρων δραστηριοτήτων το παιδί έρχεται σε επαφή με βασικές αρχές του ρυθμού, της κίνησης, της μελωδίας, του χορού με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!