Δραστηριότητες

tae kwon do fairyland

TAE KWON DO

 

Το TAE KWON DO είναι μία πολεμική κορεάτικη τέχνη αυτοάμυνας της οποίας οι τεχνικές εφαρμόζονται με τα πόδια (ΤΑΕ), με τα χέρια (KWON) και με την πνευματική, την ηθική και ψυχική δύναμη του ανθρώπου (DO).

Στο TAE KWON DO δεν προπονεί και βελτιώνει κανείς μόνο τη φυσική του κατάσταση, όπως το μυοσκελετικό και καρδιοαναπνευστικό του σύστημα, αλλά και την ψυχική και πνευματική του υγεία. Γενικότερα, η συγκεκριμένη πολεμική τέχνη βοηθάει το πνεύμα, εμπνέει σεβασμό, ευγένεια, μετριοφροσύνη και αυτοκυριαρχία, προάγει τον συγχρονισμό, την συγκέντρωση και την αντίδραση, την επιμονή και την υπομονή, στοιχεία πολύ σημαντικά για την ψυχική υγεία και την υγιή ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου.

Το παιδί μαθαίνει πώς να χειρίζεται το θυμό του και άλλα αρνητικά συναισθήματα, διοχετεύοντας έτσι την ενέργειά του με έναν υγιή τρόπο, η οποία θα μπορούσε υπό άλλες συνθήκες να οδηγήσει σε λάθος δρόμο με αρνητικές συνέπειες (πχ παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα, βία).

Οι συναισθηματικές ανάγκες, η πειθαρχία, η υπακοή, το θάρρος, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός βελτιώνονται ενώ αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του παιδιού. Αποκτά αυτοέλεγχο και μαθαίνει να συγκρατεί την ψυχραιμία του, καθώς μαθαίνει να τηρεί και να συμβαδίζει με τους κανόνες της ομάδας. Τα παραπάνω είναι βασικά στοιχεία για την ορθή συμπεριφορά, την κοινωνικοποίηση και την ομαλή ένταξη του παιδιού σε άλλα κοινωνικά σύνολα όπως το σχολείο, η οικογένεια, οι παρέες του, μία αθλητική ομάδα κα.

Πάνω από όλα όμως το TAE KWON DO είναι μία ψυχαγωγική, ευχάριστη και παραγωγική δραστηριότητα για τα παιδιά, τα οποία έχουν έμφυτη την ανάγκη για κίνηση και δημιουργική έκφραση. Έρχονται σε επαφή με τον εαυτό τους, γνωρίζουν τις αδυναμίες τους, τα όριά τους, αλλά και τις δυνατότητες και ικανότητές τους. Αποκτούν δηλαδή αυτογνωσία!

 

 

 

 

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!