ΚΔΑΠ

ΚΔΑΠ

Admission Open

Τα ΚΔΑΠ παρέχουν δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου παιδιών, ηλικίας από 5 μέχρι 12 ετών και των γονέων τους, με την ανάπτυξη οργανωμένων ατομικών και ομαδικών δραστηριοτήτων όπως :

Subject List (8 Subjects)

 • 1. Μελέτη
 • 2. Θεατρική αγωγή
  Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι

  Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο απελευθέρωσης της φαντασίας. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές που προέρχονται από το σύνολο των δράσεων που μας προσφέρει το θέατρο, οι παραστατικές τέχνες εν γένει, το παιχνίδι με την ευρύτερη έννοιά του, μα και η ίδια η ζωή.

  Χαρακτηριστικές βασικές τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού είναι π.χ. η σωματική έκφραση, οι αυτοσχεδιασμοί, τα κύρια κωμικά στοιχεία, η παντομίμα. Το θεατρικό παιχνίδι και ol τεχνικές, τρυ αναπτύσσονται πάνω σε κάποιους κύριους άξονες, όπως η απελευθέρωση της φαντασίας, η αύξηση του ρυθμού ενεργοποίησης και πρωτοβουλίας, η ευαισθητοποίηση απέναντι σε πραγματικά ή φανταστικά ερεθίσματα, η παρατήρηση του εαυτού μας, των άλλων και του περιβάλλοντος, η αυτοσυγκέντρωση και η χαλάρωση.

  Το θεατρικό παιχνίδι είναι εφήμερο, όπως και το ίδιο το θέατρο. Τα παιδιά δημιουργούν κόσμους πλάθοντάς τους με υλικά της φαντασίας, ερεθίσματα ρεαλιστικά ή φανταστικά και εν τέλει συνθέτουν και ανασυνθέτουν πραγματικότητες μέσα στις οποίες τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν αβίαστα, καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει πρώτα να υπάρξει η δυνατότητα επικοινωνίας και σχέσης εμψυχωτή-παιδιών, καθώς η δημιουργία κλίματος ασφάλειας και αισθήματος εμπιστοσύνης του παιδιού προς την ομάδα.

  «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων», λέει ο Σαίξπηρ. Με υλικό, λοιπόν, το όνειρο και οδηγό την φαντασία μας θα ξεκινήσουμε το φετινό μαγικό μας ταξίδι.

  Εύχομαι σε όλους μας μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

  Στέλλα Τσίγγου- θεατροπαιδαγωγός, αφηγήτρια, συγγραφέας
 • 3. Μουσική
 • 4. Μοντέρνος χορός
 • 5. Ζωγραφική
 • 6. Εικαστικά
 • 7. Μικροί Επιστήμονες
 • 8. Αθλοπαιδείες

Course Teacher (1 Teacher)

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Υπεύθυνη Fairyland Ευκαρπίας

fairyland

“Γιατί η fairyland είναι ένας παραμυθένιος τόπος, είναι ο ιδανικός τόπος για παιδιά!.” 

Ακολουθήστε μας!